Foloseste platforma online InfoQuick.ro pentru a realiza o analiza SWOT a companiilor partenere

O analiza SWOT te ajuta sa iti faci o imagine de ansamblu asupra afacerii tale si a partenerilor. Afla cum te ajuta InfoQuick sa faci o analiza SWOT eficienta.
InfoQuick - rapoarte evaluare firme, analiza SWOT
Mediul de afaceri utilizeaza deseori analiza SWOT pentru a realiza o radiografie interna a unei companii. Sunt evaluati, cu ajutorul acesteia, factorii ce influenteaza business-ul din interior si cei externi, dar si pozitia pe piata sau raportul cu competitorii.

O analiza SWOT te ajuta sa faci un pas inapoi, pentru a avea o imagine de ansamblu asupra business-ului tau. De ce nu ai realiza anual, de exemplu, o asemenea analiza si pentru partenerii tai de afaceri?

Multe firme monitorizeaza deja partenerii de business, intelegand importanta acestui demers in gestionarea corespunzatoare a eventualelor riscuri datorate acestora. Pasul urmator ar fi sa ai o imagine de ansamblu asupra tuturor partenerilor, iar analiza SWOT va fi un instrument valoros din acest punct de vedere.

Iata cum poti folosi analiza SWOT pentru a analiza firmele partenere sau parteneriatele potentiale. Din acest punct de vedere, un portal ce ofera informatii despre firme, asa cum este InfoQuick.ro, se va dovedi un instrument pretios.

De aici afli nu doar informatii cu privire la administratorii unei firme sau cele referitoare la sediul social si puncte de lucru, ci si date financiare si juridice care te vor ajuta sa intelegi care sunt punctele tari, cele slabe, oportunitatile, dar si amenintarile legate de portofoliul tau de parteneri.

Care sunt punctele tari ale portofoliului tau de parteneri?

Punctele tari si cele slabe se refera in general la resursele si capabilitatile interne ale companiei, dar nimic nu te impiedica sa analizezi portofoliul de clienti si parteneri ca pe o resursa pe care compania ta o are deja.

Sunt partenerii tai firme active, solide din punct de vedere financiar, fara riscuri majore de neplata a facturilor curente? Ai un portofoliu de parteneri pe care te poti baza?

Cum arata acest portofoliu in raport cu cel al concurentei tale? Te-ar putea pune intr-o pozitie de inferioritate fata de acestia sau, dimpotriva, sunt partenerii pe care ii doresti, de incredere si cu care ai toate sansele sa continui o buna colaborare si in viitor?

Cauta in rapoartele InfoQuick date financiare - informatii cu privire la profitul inregistrat si cifra de afaceri a partenerilor. Vezi si care sunt indicatorii de lichiditate si profitabilitate al acestora. Informatii precum procesele pe rol (aici poate intra si o eventuala insolventa), te vor interesa, de asemenea. La fel ca si cele referitoare la incidentele de plata din ultimii ani sau la ipotecile pe care le au.

Studiaza toate aceste informatii pentru a intelege care sunt punctele tari ale parteneriatelor tale.

Citeste si: Tu stii cu cine faci afaceri? 7 date despre firmele partenere pe care le poti afla cu ajutorul platformei InfoQuick

Puncte slabe

Exista anumite parteneriate care iti pot vulnerabiliza afacerea? Parteneri cu procese in justitie, cu datorii semnificative la Bugetul de Stat sau diverse incidente de plata?

Acestea pot reprezenta puncte slabe pentru colaborarile tale, informatiile de mai sus fiind recomandat sa le verifici periodic. Asa vei avea un tablou complet asupra parteneriatelor si vei sti atunci cand este momentul sa cauti noi oportunitati.

Citeste si: Patru motive pentru a verifica datoriile firmelor partenere la ANAF

Oportunitati

Foloseste lista firmelor pentru a identifica noi oportunitati de parteneriat pentru tine. Platforma InfoQuick iti ofera o lista completa a firmelor din Romania, pe judete si sectoare de activitate sau coduri CAEN. Aici vezi care sunt firmele ce performeaza in domeniul lor de activitate, de exemplu.

Gasesti toate informatiile de care ai nevoie in legatura cu acestea. De la sediul social al firmei si pana la verificarea administratorilor, la performantele sale financiare sau dosarele in justitie, toate aceste informatii iti sunt oferite intr-un format prietenos, usor accesibil.

Evalueaza constant oportunitatea unor parteneriate profitabile pentru tine; e cum nu se poate mai important in aceasta perioada, in care multe firme au diverse probleme.

Citeste si: Parteneriatul in afaceri, secretul succesului pe termen lung

Amenintari

Amenintarile sunt situatiile din mediul extern ce pot produce prejudicii organizatiei.

  • Ai un singur furnizor important, iar intrarea acestuia in incapacitate de plata sau semnarea unui contract cu concurenta ar putea insemna un blocaj pentru firma ta?
  • Folosesc furnizorii tai ultimele tehnologii si sunt la curent cu noutatile domeniului?
  • Cat de dificila ar putea fi inlocuirea acestora atunci cand descoperi eventuale probleme?

Pentru a intelege aceste amenintari, vei analiza piata si concurenta. Platforma InfoQuick iti poate arata eventuale probleme financiare majore din zona portofoliului de clienti, ce ar trebui sa te faca sa treci la identificarea de noi oportunitati.

Citeste si: Ce informatii despre firme te ajuta sa iti formezi o parere despre bonitatea acestora?

Analiza SWOT te ajuta, la modul general, sa proiectezi o viziune de ansamblu asupra intregii organizatii. Poti insa sa o folosesti si punctual, in anumite momente, pentru a evalua anumite idei sau chiar un portofoliu de parteneri, asa cum am vazut mai sus.

Mai ales atunci cand afacerea ta se bazeaza pe parteneriate, nu ar fi deloc rau sa analizezi toate aceste informatii cu o anumita periodicitate.

Din ce in ce mai multe companii inteleg importanta monitorizarii fiecarui partener. Ai putea face insa pasul urmator si sa ai o imagine de ansamblu asupra intregului tau portofoliu de firme partenere. Analiza SWOT iti poate oferi aceasta perspectiva, iar in rapoartele InfoQuick vei gasi datele financiare si juridice care vor sta la baza acesteia.

Citeste si: De ce este importanta Analiza SWOT pentru afacerea ta


Publicat la 25.06.2021.

Fii cu un pas inaintea tuturor!

Descarca studiile Coface si fii la curent cu cele mai puternice sectoare in care poti investi.