Termeni si Conditii de utilizare si InfoQuick

1. Informatii despre site - acceptarea conditiilor

1.1. Site-ul web Infoquick.ro este proprietatea firmei Coface Romania Services SRL, cu sediul in SOS. PIPERA 42 - ETAJ 6 - 020112 SECTOR 2 - BUCURESTI ROMANIA, inregistrata la Registrul Comertului cu numarul J40/7731/2007, C.I.F. RO 21587804, in calitate de administrator al site-ului, denumita in continuare „Administrator”

Adresa de contact: SOS. PIPERA 42 - ETAJ 6 - 020112 SECTOR 2 - BUCURESTI ROMANIA

T. +40/374 670 720
Email centrala: office-romania@coface.com
Tel. relatii clienti: +40/374 670 720
Email relatii clienti: infoquick-romania@coface.com

1.2. Infoquick.ro este un serviciu online oferit de catre Coface Romania Services SRL, in calitate de Administrator, prin intermediul caruia utilizatorii pot achizitiona rapoarte privind situatia financiara si juridica a firmelor inregistrate cu sediul social in Romania.

1.3. Utilizarea site-ului Infoquick.ro (denumit in continuare "site") presupune acceptarea in totalitate a termenilor si conditiilor expuse mai jos. Termenii si conditiile pot fi modificate in orice moment de catre Administrator, fara notificarea prealabila a persoanelor care il utilizeaza, denumite in continuare "Utilizatori".

Utilizatorii vor avea acces permanent la termenii si conditiile de utilizare a serviciilor pentru a le putea consulta in orice moment. Accesand si navigand pe acest site, Utilizatorii accepta implicit termenii de utilizare descrisi in continuare.

2. Proprietatea Intelectuala

2.1. Continutul si designul Infoquick.ro, inclusiv rapoartele obtinute prin intermediul acestuia, sunt proprietatea Coface Romania Services SRL si sunt protejate prin legislatia romana in vigoare cu privire la drepturile de autor si drepturile conexe.

2.2. Cu exceptia cazului cand Utilizatorul are acordul expres prealabil al Coface Romania, Utilizatorul nu are dreptul sa reproduca, sa vanda, sa publice, sa distribuie, sa retransmita, sa emita, sa afiseze, sa ofere sau sa exploateze in scopuri comerciale continutul disponibil, inclusiv rapoartele obtinute. Utilizatorul este de acord sa acceseze rapoartele manual si nu utilizand programe specializate sau macro-uri.

3. Descrierea Serviciilor

3.1. Prin intermediul sectiunilor sale, site-ul Infoquick.ro ofera Utilizatorilor rapoarte privind situatia financiara si juridica a firmelor inregistrate in Romania.

3.2. Rapoartele oferite sunt enumerate mai jos. Pentru orice firma subiect interogata rapoartele disponibile sunt:

Firma Analizata - informatii de identificare a firmei, asa cum apar in surse publice
Date Firma - informatii conform RECOM
Evaluare firma - cuprinde clasa de risc in care se incadreaza compania in raport cu sectorul din care face parte
Indicatori financiari – informatii despre lichiditatea curenta, lichiditatea imediata, lichiditate numerar, lichiditate operationala, grad capitalizare, structura activelor, acoperire dobanzi, rata profitului net, rata profitului operational, marja bruta, randamentul activelor, randamentul capitalurilor, durata de colectare a creantelor, durata de rotatie a stocurilor, durata de rotatie a furnizorilor, ciclul de conversie a banilor Date financiare extinse si date financiare standard - cuprinde date despre bilant, contul de profit si pierdere
CIP, Centrala Incidentelor de Plati - prezinta incidente de plata
ANAF, Datorii la bugetul de stat - numarul datoriilor inregistrate la sanatate, asigurari sociale, somaj, bugetul de stat
BPI - aceasta sectiune contine inregistrarile in cadrul Buletinul Procedurilor de Insolventa
Portal Just - aceasta sectiune contine informatii cu privire la posibile procese comerciale deschise de catre diversi creditori impotriva companiei subiect.
AEGRM, Ipoteci firme - prezinta situatia ipotecilor imobiliare inregistrate de companiile active din Romania in favoarea creditorilor (furnizori, institutii de credit, stat sau diversi creditori).
Monitorul Oficial - cuprinde inregistrari in Monitorul Oficial
Administratori si Actionari - prezinta toti actionarii si administratorii unei firme
Firme relationate - in aceasta sectiune sunt listate companiile relationate cu firma subiect prin actionar si/sau administrator comun
Puncte de lucru - prezinta toate punctele de lucru ale companiei

3.3. Toate rapoartele solicitate de catre Utilizatori prin intermediul Infoquick.ro sunt stocate temporar, in forma si continutul identic cu cel comandat initial, pentru a putea fi descarcat de catre Utilizator.

3.4. Prin achizitionarea rapoartelor de pe Infoquick.ro, Utilizatorul este de acord sa nu modifice sau sa rearanjeze continutul acestora. Utilizatorul este de acord sa nu foloseasca aceste rapoarte in scopuri comerciale, sa nu foloseasca pasaje din rapoarte, titluri sau fragmente, pentru a fi utilizate in cadrul altui website sau serviciu. De asemenea, Utilizatorul este de acord sa nu incarce, afiseze sau trimita raportul achizitionat in integralitatea lui sau parti din el catre bloguri, grupuri, liste de email, buletine in format electronic, decat daca are acordul scris in prealabil al Administratorului Infoquick.ro, respectiv Coface Romania Services SRL.

4. Modificarea prezentelor Termeni si Conditii

4.1. Coface Romania Services SRL isi rezerva dreptul de a suspenda, modifica, adauga sau sterge in orice moment portiuni ale site-ului Infoquick.ro, fara indeplinirea unor alte formalitati in prealabil.

4.2. Coface Romania Services SRL isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul Utilizatorilor la o parte sau la intregul sau continut.

4.3. Coface Romania Services SRL poate oferi o notificare referitoare la schimbarile acestor clauze (sau altor continuturi ale site-ului) prin afisarea notificarilor pe acest site sau prin alte mijloace de comunicare disponibile, inclusiv, dar fara a se limita la mail sau mesaj in contul Utilizatorului.

4.4. Accesul in site, in contul Utilizatorului, precum si folosirea serviciilor oferite prin intermediul sectiunilor site-ului dupa momentul notificarii sau al afisarii link-ului privind schimbarile de pe prima pagina a site-ului, implica faptul ca Utilizatorul si-a dat acordul asupra noilor termeni.

5. Preturi

5.1. Pretul pentru fiecare raport aferent firmei subiect interogate este afisat in timp real, in functie de sectiunile selectate. Verificarea informatiilor preliminare privind identificarea corecta a firmei interogate, disponibilitatea informatiilor solicitate precum si afisarea informatiilor preliminare scurte este gratuita si poate fi realizata prin apasarea butonului "CAUTA" disponibil in toate meniurile Infoquick.ro.

5.2. Pretul fiecarei sectiuni si a rapoartelor, politica de tarifare si alimentare a contului sunt detaliate in cadrul sectiunii Preturi.

5.3. Solicitarea rapoartelor prin apasarea butonului Comanda este considerata acceptul Utilizatorului pentru structura confirmata a raportului solicitat si plata pretului aferent.

5.4. Alternativele de plata sunt detaliate in cadrul sectiunii Preturi. Daca Utilizatorul a optat pentru alimentarea contului in avans, atunci costul rapoartelor comandate va fi scazut automat din soldul disponibil la momentul respectiv, atat timp cat acesta din urma acopera pretul rapoartelor comandate. Utilizatorul nu poate solicita returnarea soldului disponibil, acesta trebuie utilizat in termenii si conditiile mentionate: in maximul 6, 9, 12 luni.

5.5. Utilizatorul poate beneficia de un bonus acordat in functie de suma alimentata la fiecare tranzactie. Bonusul se va utiliza numai dupa ce valoarea efectiv alimentata este epuizata. Contravaloarea bonusului poate fi utilizata exclusiv pentru a plasa comenzi efective de rapoarte si nu va fi returnata utilizatorului in bani.

5.6. In functie de consumul efectiv, Utilizatorul poate beneficia de preturi preferentiale. Abonamentele InfoQuick vor contine un numar de puncte ce pot fi consumate in maximum 6, 9 sau 12 luni, in functie de tipul de abonament. In cazul in care punctele nu sunt consumate in perioada mentionata, pentru a putea beneficia in continuare de acestea este nevoie de o noua incarcare de puncte.

5.7. Coface Romania Services SRL are dreptul de a modifica pretul rapoartelor oferite, fara indeplinirea altor formalitati in prealabil privind comunicarea sau justificarea noilor preturi.

6. Inregistrare, parole si responsabilitati

6.1. Accesul Utilizatorului la serviciile oferite in cadrul Infoquick.ro necesita inregistrarea acestuia cu un nume de utilizator si o parola. Inregistrarea contului este posibila numai dupa completarea datelor cu caracter obligatoriu. Dupa inregistrarea cu succes a unui cont nou, Administratorul Infoquick.ro va aloca Utilizatorului respectiv un cod de client unic. Datele de inregistrare ale contului (inclusiv parola) pot fi modificate ulterior de catre Utilizator, din cadrul sectiunii Contul meu din meniul general. Recomandam sa nu fie dezvaluita nimanui aceasta parola. Coface Romania Services SRL nu va cere niciodata parola conturilor Utilizatorilor Infoquick.ro in mesaje, prin posta electronica sau prin telefon.

6.2 Utilizatorul este responsabil pentru mentinerea confidentialitatii propriei parole si a altor detalii (daca exista) si pentru toate activitatile realizate in contul de Utilizator. Orice folosire neautorizata a contului de Utilizator sau alta incalcare a securitatii trebuie raportata imediat catre Coface Romania Services SRL la datele de contact mentionate in cadrul sectiunii Contact.

6.3. In ciuda eforturilor Administratorului de a proteja informatia personala a utilizatorului, Coface Romania Services SRL nu poate asigura sau garanta securitatea informatiilor transmise de catre Utilizator. Utilizatorul isi va asuma responsabilitatea pentru orice informatie transmisa catre Administratorul Infoquick.ro.

7. Limitari de Responsabilitate

7.1. Coface Romania Services SRL, Administratorul site-ului Infoquick.ro, declara urmatoarele:

- va depune toate eforturile rezonabile pentru realizarea scopului site-ului
- va depune toate eforturile pentru functionarea in bune conditii a site-ului. Cu toate acestea, pot exista intreruperi in functionare sau imposibilitatea de accesare a site-ului de catre Utilizatori, pe o perioada nedeterminata de timp, din orice motive care nu sunt in controlul si influenta Administratorului.

7.2. Coface Romania Services SRL nu poate fi raspunzator in nici un fel pentru situatiile in care apar probleme in functionarea retelelor sau liniilor telefonice, a sistemelor de internet, a serverelor, a furnizorilor de internet, a echipamentelor, a programelor sau a altor elemente ca urmare a imposibilitatii accesarii site-ului din motive care nu pot fi prevazute.

7.3 Prin accesarea serviciilor furnizate prin intermediul site-ului, Utilizatorul este de acord ca Administratorul site-ului, Coface Romania Services SRL, nu va fi responsabil pentru niciun fel de daune, de orice natura, rezultate din utilizarea acestui site sau orice alt aspect relationat acestui site.

8. Nota de Informare privind Protectia Datelor cu Caracter Personal

8.1 Conform prevederilor Regulamentului (UE) 679/2016 cu privire la Protectia Datelor cu Caracter Personal, Coface Romania Services SRL are obligatia de a administra datele personale pe care Utilizatorii le furnizeaza cu ocazia accesarii acestui site in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate.

8.2 Coface Romania Services SRL este inscrisa in Registrul de evidenta a prelucrarii datelor cu caracter personal sub nr. 965/2007.

8.3 Conform Regulamentului (UE) 679/2016, fiecare Utilizator beneficiaza de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a se adresa justitiei. Totodata, Utilizatorul are dreptul sa se opuna prelucrarii datelor personale care il privesc si sa solicite stergerea datelor.

8.4 Pentru exercitarea oricaruia dintre aceste drepturi, Utilizatorul se poate adresa cu o cerere scrisa in acest sens, datata si semnata si trimisa in regim de confirmare de primire la urmatoarea adresa: Coface Romania Services SRL, SOS. PIPERA 42 - ETAJ 6 - 020112 SECTOR 2 - BUCURESTI ROMANIA, in atentia Administratorului Infoquick.ro, specificand totodata dreptul pe care doreste sa il exercite asupra datelor sale.

EXERCITAREA DREPTURILOR DUMNEAVOASTRA

Ca persoana vizata, aveti dreptul, in conditiile prevazute de GDPR si de orice lege sau reglementare specifica, de a solicita revizuirea, corectarea, actualizarea, modificarea, eliminarea, restrictionarea sau stergerea oricaror date cu caracter personal furnizate anterior sau de a solicita primirea unei copii electronice a datelor dumneavoastra cu caracter personal pentru a o transmite altei companii in masura in care dreptul dumneavoastra la portabilitatea datelor este prevazut de legea in vigoare.

Puteti exercita toate aceste drepturi contactandu-ne la:
adresa: Departamentul Risc si Conformitate BUCURESTI, Sector 2, Soseaua Pipera, Nr 42, Camera 3, Etaj 6.
Vom raspunde cererii dumneavoastra in conformitate cu legea in vigoare.

In cazul oricaror nereguli, toate persoanele ale caror date vor fi prelucrate conform prezentului Articol vor avea dreptul de a depune o plangere la autoritatea de supraveghere conform Articolului 57 paragraful (1) litera (f) din GDPR.

Autoritatea de supraveghere este:
Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal
Adresa:
B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30
Sector 1, cod postal 010336
Bucuresti, Romania

Numar de telefon:
Operatorii datelor cu caracter personal prelucrate in toate scopurile mentionate mai sus sunt entitatiile Grupului Coface in Romania.

9. Legea guvernanta

Drepturile si obligatiile partilor, impuse de prevederile prezente din „Termeni si Conditii de Utilizare InfoQuick”, precum si toate efectele juridice pe care le produce prezentul acord vor fi interpretate si guvernate de legea romana in vigoare.

Fii cu un pas inaintea tuturor!

Descarca studiile Coface si fii la curent cu cele mai puternice sectoare in care poti investi.