EVALUARE FIRME, COMPANII - COMPARATIE CU SECTORUL DE ACTIVITATE

Prin intermediul acestei sectiuni, poti urmari evolutia clasei de risc a firmei analizate, precum si perfomanta sa relativa fata de celelalte companii din sectorul din care face parte si situatia generala a acesteia (numarul de companii inclus in fiecare clasa de risc). Astfel, evaluarea unei firme te ajuta sa iei o decizie informata cu privire la parteneriate viitoare. Afla toate datele despre performanta financiara a unei firme cu ajutorul rapoartelor InfoQuick!

Clasa de risc a companiei evaluare firma – analiza clasei de risc risc foarte mare risc peste medie risc scazut risc foarte scazut
Clasa de risc a sectorului evaluarea unei firme – clasa de risc a sectorului risc foarte mare risc peste medie risc scazut risc foarte scazut

Metodologie pentru evaluarea unei firme - risc companie si sector:

Firma analizata este evaluata in comparatie cu restul companiilor din acelasi sector de activitate (conform codului CAEN din 4 cifre), din perspectiva evolutiei indicatorilor financiari (lichiditate, solvabilitate, profitabilitate, rotatie, structura de capital) pentru ultimele cinci exercitii financiare disponibile la data realizarii acestui raport.

De asemenea, riscul companiei este influentat si de evolutia indicatorilor privind comportamentul de plata (incidente de plata, datorii fiscale restante, procese in instanta, informatii negative despre actionariat, cazuri de colectare in baza de date Coface), precum si standardele de performanta, conform celor mai recente norme de analiza financiara (actualizata cu frecventa anuala in linie cu evolutia macroeconomica si a mediului de afaceri din Romania).

Aceeasi metodologie de evaluare a unei firme este aplicata si pentru estimarea riscului tuturor companiilor, care sunt active in acelasi sector de activitate cu cel al firmei analizate (conform codului CAEN principal format din 4 cifre, declarat in situatiile financiare).

Astfel, riscul consolidat la nivel sectorial este valoarea mediana a distributiei riscului tuturor companiilor din sectorul analizat, respectiv valoarea situata la mijloc, dupa sortarea riscului tuturor firmelor relevante.

EVOLUTIE COMPANIE VS SECTOR
evaluare companie vs sector
NUMAR COMPANII DIN CLASE DE RISC
evaluare numar companii din clase de risc

Nota explicativa privind evaluarea unei firme:

Metodologia privind estimarea riscului firmei analizate, precum si la nivel sectorial, este aplicata retroactiv pentru ultimele cinci exercitii financiare, in baza datelor financiare si ale comportamentului de plata disponibile la sfarsitul fiecarui an.

Pentru o evaluare financiara completa, este foarte important ca riscul firmei analizate sa fie evaluat in comparatie cu cel sectorial nu doar static (la un anumit moment), ci si dinamic (in evolutia ultimelor cinci exercitii financiare).

Graficul "Numarul companiilor din clasele de risc Coface" ilustreaza distributia riscului firmelor, care isi desfasoara activitatea in acelasi sector cu cel al firmei analizate (inregistreaza acelasi cod CAEN principal de activitate), in conformitate cu datele financiare disponibile pentru ultimul exercitiu financiar incheiat si raportat.

Fii cu un pas inaintea tuturor!

Descarca studiile Coface si fii la curent cu cele mai puternice sectoare in care poti investi.