Ce informatii despre firme te ajuta sa iti formezi o parere despre bonitatea acestora?

Afla de la specialistii InfoQuick ce informatii despre firme te ajuta sa iti formezi o parere despre bonitatea acestora si cum iti alegi partenerii de afaceri.
Informatii despre firme  - date financiare, evaluare bonitate
Specialistii se asteapta ca numarul de firme aflate in insolventa sa creasca in anul 2021, in contextul actualei pandemii. Ca antreprenor sau manager, este esential sa ai constant informatii despre firmele cu care colaborezi. Vorbim aici atat despre partenerii de afaceri, cat si despre clienti sau furnizori.

Verificarea datelor fiscale, financiare si juridice ale firmelor partenere este, in acest moment, esentiala pentru bunul mers al unei afaceri. Atunci cand partenerii de business se confrunta cu dificultati financiare, propria afacere ar putea fi in pericol.

Citeste si: Trei schimbari in peisajul de afaceri al anului 2020, care vor continua si in 2021

Verifica datele fiscale ale firmei

Verificarea datelor fiscale ale unei firme este primul pas al demersului tau. Vrei sa stii daca firma de care esti interesat este activa, sa afli date despre firma, profilul acesteia sau actionarii. Desigur, toate aceste date pot fi afisate chiar de catre companie, pe website-ul propriu. Este insa preferabila verificarea firmelor dupa CUI, la Registrul Comertului.

Daca vorbim despre un potential partener, de exemplu, acest pas este obligatoriu. Parcurgem o perioada de nesiguranta economica si nu este exclus sa apara diverse firme care incearca sa profite de aceasta situatie.

E bine sa stii de cand functioneaza pe piata prospectul tau, pentru a nu-ti pune sub risc propria afacere. Desigur ca poti alege si un start up pentru o colaborare, dar in acest caz e bine sa manifesti un plus de prudenta, analizand eventualele riscuri la care se expune business-ul tau.

Citeste si: Cum gasesti toate datele despre o firma intr-un singur loc, simplu si rapid

Arunca o privire asupra datelor financiare

Datele financiare ale unei firme te ajuta sa intelegi daca ai in fata un partener stabil, care are capacitatea sa isi plateasca datoriile catre furnizori, gestionandu-si eficient capitalul de lucru.

Analizeaza in primul rand principalii indicatori financiari ai partenerilor si potentialilor tai parteneri. De interes din acest punct de vedere este si o comparatie a acestora cu mediana sectorului din care fac parte. Un raport InfoQuick, de exemplu, iti ofera aceasta comparatie, de interes atunci cand analizezi performantele financiare ale unei firme.

Consulta informatiile financiare ale firmelor de interes, asa cum sunt: bilantul contabil, contul de profit si pierdere, indicatorii de lichiditate, de solvabilitate sau de profitabilitate, dar si indicatorii de eficienta a activitatii. Iti vei face rapid o parere despre evolutia firmei respective si vei sti care sunt eventualele riscuri asociate acesteia.

Citeste si: Cum evaluam situatia financiara a unei companii?

Are firma de care esti interesat dosare in justitie?

Existenta unor dosare in justitie ale unei companii iti poate pune un semn de intrebare cu privire la eventualele probleme pe care aceasta le intampina. E important sa stii ce fel de litigii are compania respectiva pentru a intelege cat de sigur este un parteneriat cu aceasta.

Sectiunea dedicata litigiilor companiilor din rapoartele InfoQuick iti ofera date despre dosarele acestora in justitie – inclusiv cele cu privire la insolventa.

Pentru a intelege riscurile la care te expui printr-un parteneriat, este important sa monitorizezi constant situatia fiscala, financiara si juridica a firmei respective. Din ce in ce mai multe firme au inteles acest aspect, numarul verificarilor informatiilor despre firme crescand simtitor in 2020. La acest trend care se mentine crescator contribuie si perspectiva unor falimente datorate crizei sanitare care nu s-a incheiat inca.

Rapoartele InfoQuick iti ofera informatiile fiscale, financiare si juridice de care ai nevoie pentru a intelege cat de solid este un business. Totul intr-un format prietenos si accesibil rapid, pentru a simplifica la maxim sarcina ta. In doar cateva minute, vei parcurge raportul si vei avea o imagine asupra partenerilor sau prospectilor tai.

Intelegi rapid care sunt riscurile la care ti-ai putea expune business-ul printr-un eventual parteneriat. Cunoscand aceste date si luand in permanenta decizii informate asupra partenerilor, te poti concentra mai bine asupra activitatilor propriei firme si a dezvoltarii acesteia.

Citeste si: Trei indicatori economico-financiari pe care sa ii analizezi pentru a intelege care este bonitatea partenerilor tai de afaceri


Publicat la 03.03.2021.

Fii cu un pas inaintea tuturor!

Descarca studiile Coface si fii la curent cu cele mai puternice sectoare in care poti investi.