Tu stii cu cine faci afaceri? 7 date despre firmele partenere pe care le poti afla cu ajutorul platformei InfoQuick

Monitorizarea si evaluarea stabilitatii financiare a partenerilor nostri sunt esentiale. Platforma InfoQuick te ajuta sa analizezi firmele cu care faci afaceri.
Ce date despre firme poti afla cu ajutorul InfoQuick
Multi dintre noi suntem de acord ca cea mai importanta resursa de care dispunem este timpul. Ca antreprenor, acesta se imparte intre angajatii, clientii, colaboratorii sau prospectii nostri. Dincolo de business, avem nevoie de timp si pentru familie, prieteni, hobby-uri... Iar ziua are doar 24 de ore.

Platforma InfoQuick a fost gandita ca un instrument pretios pentru antreprenorul de astazi. Intr-o perioada de incertitudine economica asa cum este cea pe care o parcurgem, monitorizarea stabilitatii financiare a partenerilor nostri e esentiala.

Cautarea manuala a datelor financiare si juridice a unei firme se poate dovedi un proces contraproductiv. Trebuie sa aduni date de pe diverse portaluri ale institutiilor, pentru o parte dintre ele contul fiind obligatoriu. Trebuie sa te asiguri ca aceste date sunt actualizate. Si sa parcurgi procesul constant, pentru fiecare partener important.

In acelasi timp, o platforma specializata in informatiile despre firma iti ofera toate aceste date intr-un format prietenos, usor accesibil, simplificand la maxim intregul proces.

Citeste si: De ce este important sa verificam constant situatia financiara a firmelor partenere

Cautarea unei firme dupa nume sau CUI este posibila prin intermediul platformei InfoQuick.

Odata ce ai identificat firma, poti obtine un raport complet cu date financiare, fiscale si juridice ale acesteia. Castigi in acest fel timp pretios, pe care il poti dedica afacerii tale si familiei.

Cum cauti firma de interes in portalul InfoQuick

Daca stii denumirea unei firme, de exemplu, o poti cauta in lista firmelor.  Cu ajutorul raportului InfoQuick primit, verifici datele/informatiile financiare si intelegi care este comportamentul de plata al companiilor cu care doresti sa colaborezi.

Tot platforma InfoQuick iti permite sa verifici o firma in lista firmelor din Romania, grupate pe judete si orase. Instrumentul este foarte util atat pentru a monitoriza firmele partenere, cat si in procesul de prospectare. Poti identifica acei posibili parteneri din zona ta, cu o situatie financiara stabila, cu care merita sa faci afaceri.

Citeste si: Verifica lista firmelor din Romania pentru a te bucura de parteneriate profitabile

Odata ce ai identificat firma sau firmele de interes, solicita un raport InfoQuick, prin intermediul unuia dintre abonamente. Rapid si simplu, vei afla care este situatia fiscala, financiara si juridica a acesteia.

7 date despre firme disponibile prin rapoartele InfoQuick

1. Informatiile generale ale firmei respective

Includem aici datele de identificare ale unei firme, ce includ informatii precum CUI-ul si numarul de inregistrare la Registrul Comertului, administratorii si actionarii firmei, codul CAEN, adresa, dar si cateva date financiare de baza, asa cum sunt profitul net sau cifra de afaceri.

Consultandu-le, te asiguri ca firma este activa si vezi care sunt datele sale financiare esentiale.

2. Indicatorii economico-financiari in raport cu mediana sectorului

Analizand principalii indicatori economico-financiari ai unei companii, vei intelege mai bine care este capacitatea acesteia de a-si plati la timp furnizorii. Rapoartele InfoQuick integreaza atat indicatorii economici, cat si o comparatie cu mediana sectorului din care face parte respectiva companie.

3. Informatii extrase din CIP (Centrala Incidentelor de Plati)

Afla daca o firma are incidente de plata dintr-un raport InfoQuick! Acesta iti va indica daca au fost emise cecuri si bilete la ordin fara acoperire, care pot indica probleme de lichiditate. Daca o firma nu are inregistrari la Centrala Incidentelor de Plati in ultimii 7 ani, riscul ca aceasta sa aiba incidente de plata este mult mai mic.

4. Date despre datoriile la ANAF

Existenta datoriilor la ANAF ale unei firme va trebui sa te faca atent asupra unor eventuale riscuri de neincasare din partea acesteia. Atunci cand nivelul datoriilor este unul important, firma respectiva poate chiar risca intrarea in insolventa. Nu ignora o asemenea informatie cu privire la unul dintre partenerii tai de afaceri! Este bine sa cauti imediat solutii daca decizi continuarea parteneriatului.

De exemplu, daca vorbim despre un furnizor important, poti cauta si alte companii care iti pot oferi materia prima necesara. Eviti, in acest fel, eventuale blocaje in aprovizionare.

Citeste si: Patru motive pentru a verifica datoriile firmelor partenere la ANAF

5. Prezenta in Buletinul Procedurilor de Insolventa

Atunci cand o firma nu se regaseste in Buletinul Procedurilor de Insolventa (BPI) realizat de Oficiul National al Registrului Comertului, aceasta nu este, cel mai probabil, in insolventa. Pentru a fi sigur, trebuie insa sa verifici si Portalul Instantelor de Judecata.

6. Datele despre dosarele in Justitie

Din sectiunea dedicata dosarelor in justitie afli daca o companie are litigii pe rolul instantelor judecatoresti si care sunt acestea – includem aici si eventualele procese de insolventa. Numarul mare de dosare in justitie poate semnala probleme in respectarea angajamentelor.

7. Situatia ipotecilor

Situatia ipotecilor mobiliare si de publicitate ale unei companii este evidentiata in Registrul National de Publicitate Mobiliara, RNPM (AEGRM). Atunci cand o companie ofera numeroase garantii sub forma de ipoteca, aceasta poate avea o bonitate suplimentara mai mica. Majoritatea activelor detinute sunt, in acest caz, oferite sub forma de garantie.

Citeste si: Cum stii daca unul dintre partenerii tai de afaceri este sau risca sa intre in insolventa?

Platforma InfoQuick te ajuta sa gestionezi riscurile unor parteneriate neprofitabile. Informatiile primite sunt de actualitate, organizate sub forma unor rapoarte online cu date despre firme, intr-un format accesibil si prietenos. Avand la indemana acest instrument, firma ta se va putea dezvolta sanatos, alaturi de parteneri de afaceri seriosi, care isi onoreaza angajamentele.


Publicat la 26.05.2021.

Fii cu un pas inaintea tuturor!

Descarca studiile Coface si fii la curent cu cele mai puternice sectoare in care poti investi.