Cum verifici situatia unei companii cu ajutorul platformei InfoQuick?

Ca sa fii la curent cu bonitatea financiara a partenerilor de afaceri, ai nevoie de acces la date complete si actualizate despre firme. Afla cum te ajuta InfoQuick!
Cum verifici online o companie pe platforma InfoQuick
Indiferent de domeniul de activitate al companiei, dezvoltarea afacerii tale depinde in mare parte de alegerea colaboratorilor tai. Este esential sa monitorizezi constant bonitatea financiara a colaboratorilor tai. Pentru aceasta, ai nevoie in permanenta de informatii actualizate, care sa iti fie puse la dispozitie intr-un format prietenos si simplu de parcurs.

Platforma online InfoQuick a fost special conceputa pentru a te sustine in acest demers. Prin intermediul unuia dintre abonamentele pe care le ai la dispozitie, scanezi rapid in baza de date a companiilor din Romania si afli informatiile dorite.

Ramai, in acest fel, la curent cu evolutia partenerilor si colaboratorilor tai si ai mereu o imagine asupra sectorului tau de activitate. Scutesti, in acest fel, timpul dedicat extragerii acestor informatii din portalurile institutiilor publice.

In plus, ai rapid la dispozitie o serie de rapoarte financiare ale firmelor partenere. Punerea la un loc a tuturor acestor informatii ar necesita un consum important de timp si resurse.

Ce firme te-ar putea interesa

Intr-un mediu de afaceri concurential, in care fiecare actiune pe care o intreprinzi poate avea rolul ei in mentinerea pozitiei tale pe piata si dezvoltarea business-ului, este esential sa fii in permanenta la curent cu evolutia partenerilor tai de afaceri. Ii includem aici atat pe partenerii cu care ai incheiat un acord de asociere, cat si pe furnizori sau clienti.

Intrarea in incapacitate de plata a unui client important, de exemplu, te poate pune in situatia neplacuta de a nu-ti putea incasa facturile emise catre acesta. Daca acesta are probleme, firma ta risca un blocaj.

Analizeaza si situatia financiara a prospectilor firmei tale. Informatii esentiale, pe care le poti afla in doar cateva click-uri cu ajutorul platformei InfoQuick, te vor ajuta sa iti consumi timpul si energia in directia firmelor potrivite.

Verifica firmele respective dupa nume sau CUI si arunca o privire asupra rapoartelor lor financiare. Asigura-te ca nu au datorii si nici dosare in justitie care le-ar putea pune probleme. Daca totul este in regula, poti incheia linistit un contract de colaborare.

Citeste si: Cum gasesti lista firmelor datornice la ANAF sau cu risc de insolventa

Investitorii sunt de asemenea interesati de performantele financiare ale companiilor in care investesc. Acestea vor pune la dispozitie o serie de rapoarte financiare ale firmelor proprii, dar o verificare independenta ar putea fi de interes.

Verificare firma dupa nume sau CUI

Verificarea unei firme pornind de la nume sau CUI iti va oferi o serie de informatii de baza in legatura cu aceasta. Vei sti daca organizatia respectiva este activa, ii vei afla datele de identificare si de contact.

Pentru a cauta o firma dupa nume, vei introduce denumirea acesteia in rubrica speciala de pe pagina „Verificare firme”. Imediat, vei afla informatiile de baza in legatura cu firma respectiva. De exemplu: CUI, adresa, domeniul de activitate si numarul de inregistrare.

O serie de date financiare esentiale vor fi, de asemenea, afisate: cifra de afaceri din ultimii 5 ani, veniturile, datoriile si cheltuielile, profitul sau pierderea neta, etc.

Tot de pe platforma online InfoQuick vei afla, imediat, care este locul ocupat de firma in domeniul sau de activitate. Pozitia este calculata in functie de cifra de afaceri, de veniturile totale, profitabilitate sau in calitate de angajator la nivel national. Pentru date complete despre firma respectiva, ai nevoie de unul dintre abonamentele InfoQuick.

Citeste si: Cum gasesti toate datele despre o firma intr-un singur loc, simplu si rapid

Verificarea datoriilor si a dosarelor in justitie ale companiilor de interes

E important sa afli daca firmele de care esti interesat au datorii la bugetul de stat, de exemplu. Acestea le-ar putea afecta, la un moment dat, capacitatea de plata, unele dintre firmele cu datorii mari riscand chiar insolventa.

Tot cu ajutorul platformei online InfoQuick poti afla care este situatia juridica a unei companii cu care faci afaceri. In sectiunea dedicata ai date despre procesele aflate pe rolul instantelor judecatoresti ale firmei de interes, inclusiv cele de insolventa. Poti decide in acest fel, rapid, in ce masura firma respectiva prezinta siguranta pentru eventuale parteneriate profitabile.

Citeste si: Cinci pasi importanti, pe care sa ii parcurgi pentru a-ti verifica partenerii de afaceri

Rapoartele financiare ale firmelor

Vei intelege rapid daca firmele cu care faci afaceri au capacitatea de a-si plati rapid furnizorii analizandu-le rapoartele financiare. Indicatorii economico-financiari iti pot semnala, de asemenea, eventuale vulnerabilitati ale unei companii.

Rapoartele InfoQuick iti ofera o evaluare a situatiei financiare a unei companii in raport cu mediana sectorului din care face parte. Comparatia este realizata din perspectiva principalilor indicatori economico-financiari (lichiditate, solvabilitate, profitabilitate, rotatie, structura de capital), pentru ultimele cinci exercitii financiare disponibile.

Ai, in acest fel, o imagine a performantei companiei in raport cu celelalte firme din acelasi sector de activitate si o proiectie a clasei de risc a acesteia.

Stii cu cine faci afaceri si poti, in acest fel, sa iei decizii informate cu privire la gradul de expunere vizavi de partenerii tai.

Platforma InfoQuick iti pune la dispozitie informatiile necesare pentru a lua cele mai bune decizii, in ceea ce priveste selectia partenerilor de afaceri. Rapoartele InfoQuick sunt bine organizate si usor de accesat, pentru ca tu sa gasesti informatia dorita rapid si simplu.

Citeste si: Incepi o afacere noua in 2021? Iata cateva aspecte pe care sa le ai in vedere atunci cand iti alegi colaboratorii


Publicat la 31.05.2021.

Fii cu un pas inaintea tuturor!

Descarca studiile Coface si fii la curent cu cele mai puternice sectoare in care poti investi.