Incepi o afacere noua in 2021? Iata cateva aspecte pe care sa le ai in vedere atunci cand iti alegi colaboratorii

Afla de la specialistii InfoQuick ce informatii despre firmele partenere trebuie sa verifici, pentru a te asigura ca ai ales colaboratorii potriviti pentru firma ta!
Afacere noua – cum verifici firmele partenere
Am incheiat un an 2020 dificil din multe puncte de vedere - atat personal, cat si profesional, am avut parte de o multime de provocari. Din fericire insa, multe dintre companii au reusit sa se adapteze si sa depaseasca cu bine aceasta perioada. Perioadele de restrictii majore au venit cu probleme multiple pentru firme, dar aceste organizatii au gasit resursele necesare pentru a se adapta si chiar a-si continua dezvoltarea.

Anul 2021 a venit cu speranta revenirii, odata ce business-urile au inceput sa se adapteze la situatia curenta si sa ofere produse si servicii ce raspund cererii de astazi. Aceasta se traduce pentru multi antreprenori si in schimbarea domeniului de activitate, in aparitia de noi afaceri. Exista, de asemenea, multe persoane care, din diverse motive, au hotarat in acest an sa isi deschida propria afacere.

Citeste si: Radiografia mediului de afaceri din Romania in 2019

Ai nevoie de adaptabilitate pentru a reusi in acest context economic nesigur. Sa identifici acele produse si servicii care au o cerere corespunzatoare. Daca vorbim despre acest moment, acestea sunt cele esentiale, catre care populatia isi indreapta preponderent bugetul.

Lucrurile s-ar putea schimba semnificativ insa in functie de evolutia situatiei epidemiologice. Posibil ca vara sa fie o perioada buna si pentru afacerile din zona interactiunii directe cu oamenii (turism, transporturi, HoReCa), care au avut de suferit in ultima perioada – dar nimeni nu poate spune cu precizie cum vor sta lucrurile in vara.

Un lucru insa este sigur si companiile il constientizeaza. Succesul unui business va depinde si de capacitatea acestuia de a-si alege partenerii potriviti. De la parteneri la clienti si furnizori, e important mai ales in aceasta perioada sa lucram cu oameni in care avem incredere. E important sa stim ca am ales acei parteneri alaturi de care ne vom dezvolta si nu companii care ne-ar putea trage in jos.

Citeste si: Parteneriatul in afaceri, secretul succesului pe termen lung

Iata cateva lucruri pe care le poti face pentru a te asigura ca ai ales colaboratorii potriviti:

1. Verifica firmele respective la Registrul Comertului si intereseaza-te care este situatia lor financiara

Cum afli informatii despre firme de la Registrul Comertului? Direct de pe site-ul institutiei. Verificarea unei firme la Registrul Comertului ar trebui sa fie primul pas daca vrei sa te asiguri ca partenerul sau potentialul tau partener are o firma activa, cu care poti colabora.

Poti afla informatiile despre firme de la Registrul Comertului si cu ajutorul unui portal specializat in informatii despre firme, asa cum este InfoQuick. Avantajul este, in acest caz, faptul ca poti obtine, pe langa datele de la ONRC, si informatii importante in legatura cu situatia financiara si juridica a firmei de care esti interesat.

Care sunt indicatorii sai financiari, daca are datorii la bugetul de stat sau dosare in justitie, inclusiv cu privire la o eventuala insolventa... Toate aceste informatii ar necesita ore intregi de research pe diverse portaluri.

Un raport InfoQuick le include intr-un format prietenos, usor accesibil. Nu ai nevoie decat de cateva minute pentru a-l consulta si vei intelege imediat daca ai in fata o firma cu care poti colabora sau una pe care este mai bine sa o eviti.

Citeste si: Cum gasesti lista firmelor datornice la ANAF sau cu risc de insolventa

2. Prefera mereu partenerii credibili, cu o buna reputatie

Reputatia si experienta partenerilor tai de afaceri nu doar ca vor contribui la posibila lor bonitate. Atunci cand partenerii tai au multe relatii in industrie si un istoric bogat de colaborari de succes te poate ajuta sa iti cresti propria afacere. Mai ales daca ai o companie noua, atragerea acestui tip de parteneri va contribui la succesul viitor al afacerii tale.

Citeste si: Are viitorul tau partener de afaceri restante fiscale?

3. Compatibilitatea

In special daca vorbim despre firmele cu care ai incheiat un acord de asociere in participatiune, existenta unor valori comune este esentiala pentru bunul mers al parteneriatului. O viziune comuna asupra dezvoltarii afacerii si compatibilitatea in aspectele importante ale business-ului se vor traduce printr-un acord asupra diverselor aspecte pe parcursul colaborarii si rezolvarea cu succes a eventualelor divergente.

Chiar si atunci cand vorbim despre colaboratori precum clientii si furnizorii importanti sau firma de contabilitate cu care colaborezi, lucrurile sunt mai usoare atunci cand aveti puncte in comun si rezonati in ceea ce priveste modul in care faceti afaceri.

Citeste si: Datele ANAF spun adevarul despre firmele cu care ai parteneriate de afaceri

In special atunci cand incepi un business intr-o perioada economica nesigura, asa cum este cea pe care o traversam, selecteaza-ti cu atentie partenerii si colaboratorii. Verifica afacerile lor la Registrul Comertului si afla care este situatia lor financiara atat la inceputul, cat si pe parcursul colaborarii voastre. In acelasi timp, prefera ca partenerii tai sa fie firme recunoscute, cu o buna reputatie si cu o viziune comuna cu a ta.

Succesul afacerii tale va depinde cu siguranta si de capacitatea de a-ti alege colaboratorii si vei fi in avantaj daca vei acorda atentia cuvenita acestui aspect.

Citeste si:
Cum te ajuta rapoartele InfoQuick sa evaluezi o firma
Ce trebuie sa stii despre o companie inainte de a incheia un parteneriat de afaceri


Publicat la 09.03.2021.

Fii cu un pas inaintea tuturor!

Descarca studiile Coface si fii la curent cu cele mai puternice sectoare in care poti investi.