Verificarea unei societati la ANAF, primul pas catre un parteneriat solid

Intr-o perioada de incertitudine economica, verificarea societatilor cu care faci afaceri te ajuta sa intelegi riscurile ce pot aparea, pentru propriul business.
verificare societate ANAF – date despre firme InfoQuick
Ca antreprenor, stii cu siguranta cat de importanti sunt partenerii pentru succesul afacerii tale. Fie ca vorbim despre furnizori sau despre parteneri cu care ai incheiat un acord, bunul mers al afacerii tale va depinde si de bonitatea lor. In special daca ai clienti catre care comercializezi bunuri sau furnizezi servicii cu plata la termen, este esential sa stii daca partenerul tau poate sustine din punct de vedere financiar contractul pe care l-ati incheiat.

Cum afli insa care este bonitatea acestor societati comerciale? Diverse informatii despre organizatiile respective te vor ajuta sa intelegi mai bine care este situatia lor financiara. Verificarea societatilor partenere la ANAF iti va oferi un indiciu important cu privire la capacitatea acesteia de a-si onora angajamentele.

Citeste si: Analizeaza performanta unei intreprinderi cu ajutorul indicatorilor financiari

Cum verifici lista societatilor cu datorii la ANAF

Pentru a afla rapid si simplu daca o firma are datorii la ANAF, poti verifica societatea care te intereseaza in lista firmelor de pe portalul InfoQuick. Alege unul dintre abonamentele InfoQuick si vei primi un raport complet in legatura cu firma respectiva, inclusiv cu privire la datoriile acesteia la bugetul de stat.

Rapoartele sunt prezentate intr-un format prietenos si sunt accesibile direct online. InfoQuick iti ofera trei tipuri de abonamente – Planor, Avion si Racheta. In functie de numarul companiilor pe care doresti sa le monitorizezi si de informatiile de care esti interesat, vei selecta cea mai potrivita varianta pentru tine.

Daca vrei sa testezi serviciile InfoQuick inainte de a achizitiona unul dintre abonamente, ai ocazia sa o faci. Fa-ti un cont pe site si vei primi gratuit un raport SMART in legatura cu firma ta, un furnizor sau orice partener de afaceri.

Citeste si: Cum te ajuta rapoartele InfoQuick sa evaluezi o firma

Figureaza unul dintre partenerii tai cu datorii la ANAF? Care sunt pasii urmatori

Simpla prezenta a unuia dintre partenerii tai in lista societatilor care au datorii la ANAF nu ar trebui sa impiedice un parteneriat. Sunt organizatii cu care ai colaborat de-a lungul timpului, colaborarile dovedindu-se profitabile. In spatele lor – oameni pe care ii cunosti.

Daca unul dintre partenerii tai figureaza pe lista firmelor ce au restante fiscale, este indicat sa intelegi care este nivelul acestor datorii.

Citeste si: Datele ANAF spun adevarul despre firmele cu care ai parteneriate de afaceri

Iata ce poti face in momentul in care constati ca unul dintre partenerii tai are datorii la bugetul de stat:

  1. Realizeaza o analiza a certificatului fiscal actualizat la zi. Aici sunt trecute atat drepturile, cat si obligatiile fiscale ale societatii care te intereseaza,
  2. Vezi care este situatia la zi a masurilor asiguratorii luate de catre statul roman,
  3. Intereseaza-te de posibilele solutii negociate impreuna cu reprezentantii ANAF cu privire la plata restantelor fiscale

Poti corela toate aceste informatii cu alte date financiare ale companiei de interes pentru tine, asa cum sunt indicatorii financiari, dosarele in justitie sau datele financiare ale firmei.

Vei realiza, in acest fel, o verificare completa la ANAF a societatii de care esti interesat. Riscul de a incheia parteneriate care iti aduc pierderi se diminueaza semnificativ atunci cand cunosti bonitatea partenerilor tai.

Citeste si: Datele financiare ale firmelor partenere oferite de InfoQuick - cum ajuta acestea departamentele financiare

Intr-o perioada de incertitudine economica, verificarea informatiilor despre societatilor cu care faci afaceri te va ajuta sa intelegi si sa gestionezi riscurile ce pot aparea din aceasta zona pentru propriul business. Stiind ca ai incheiat parteneriate solide, te poti concentra pe celelalte aspecte ale dezvoltarii organizatiei tale.

Citeste si: Cum gasesti lista firmelor datornice la ANAF sau cu risc de insolventa


Publicat la 20.11.2020.

Fii cu un pas inaintea tuturor!

Descarca studiile Coface si fii la curent cu cele mai puternice sectoare in care poti investi.