Analizeaza performanta unei intreprinderi cu ajutorul indicatorilor financiari

Evaluarea firmelor partenere este foarte importanta pentru business-ul tau. Afla cum analizezi performanta intreprinderii cu ajutorul indicatorilor financiari!
analiza performantei intreprinderii – rapoarte firme InfoQuick
Criza medicala si economica pe care o parcurgem a afectat toate sectoarele economice. Companiile mici si mijlocii si-au vazut business-urile serios afectate in aceasta perioada, in ciuda masurilor guvernamentale de stimulare a economiei.

Sentimentul incertitudinii isi pune amprenta asupra tuturor organizatiilor si intreprinderilor. Prudenta si o analiza atenta a performantelor financiare si a riscurilor la care este supusa fiecare companie devin esentiale pentru a depasi cu succes aceasta perioada.

Evaluarea firmelor partenere – de la partenerii de afaceri la clienti si furnizori – devine, in acest context, foarte importanta. In acest fel, putem intelege care este bonitatea partenerilor de afaceri, reducand riscurile la care este expusa propria companie. Indicatorii de performanta financiara, dar si alte informatii esentiale in legatura cu partenerii tai, te ajuta in analiza realizata de tine.

Ce indicatori de performanta financiara vei analiza?

Perioadele de criza economica pot fi depasite de catre organizatii printr-o planificare atenta si o evaluare permanenta a performantelor intreprinderii, dar si a riscurilor asociate diverselor firme partenere.

Pentru a calcula riscurile asociate unui client, furnizor sau potential partener, analizeaza situatia financiara anuala a companiei de interes pentru tine, dar si principalii indicatori de performanta financiara ai acesteia.

Astfel, poti analiza bilantul contabil si contul de profit si pierdere, poti calcula principalii indicatori financiari si poti face o previziune asupra fluxului de numerar al intreprinderii care te intereseaza. In functie de datele financiare, vei putea analiza impactul eventualelor dificultati intampinate de partenerii tai asupra dezvoltarii propriei companii.

Pentru a aduna toate aceste date insa, ai nevoie de timp si resurse. O alternativa avantajoasa este insa aceea de a consulta rapoartele unei organizatii specializate in informatii despre firme.

Citeste si: Datele financiare ale firmelor partenere oferite de InfoQuick - cum ajuta acestea departamentele financiare

Utilizeaza o platforma care te ajuta sa analizezi rapid si simplu performanta unei intreprinderi

Prin intermediul rapoartelor InfoQuick, ai la dispozitie numeroase date referitoare la indicatorii financiari ai companiilor. Rapoartele te ajuta, de asemenea, sa evaluezi performanta unei intreprinderi, in raport cu sectorul din care aceasta face parte.

In doar cateva click-uri, poti consulta date financiare extinse ale companiei pe care doresti sa o analizezi. Bilantul contabil sau Contul de profit si de pierdere te vor ajuta sa intelegi care sunt performantele financiare ale companiei de care esti interesat. Vei intelege daca exista riscul ca firma respectiva sa intre in insolventa si ii vei putea aprecia situatia financiara.

Tot prin intermediul rapoartelor InfoQuick ai acces la principalii indicatori financiari ai unei firme. Intelegi care este lichiditatea curenta (activele circulante si datoriile pe termen scurt), dar si lichiditatea in numerar si cea imediata sau lichiditatea operationala.

In plus, poti consulta indicatori precum structura activelor, gradul de acoperire a dobanzilor prin rezultatul operational, rata profitului (net si operational), marja bruta sau randamentul activelor si al capitalului. Analizand acesti indicatori si comparandu-i apoi cu mediana sectorului, vei putea evalua capacitatea unei organizatii de a plati furnizorii la timp, prin gestionarea eficienta a capitalului de lucru.

Citeste si: Cum gasesti toate datele despre o firma intr-un singur loc, simplu si rapid

Mai ales in situatia actuala, in care ne confruntam cu o criza medicala ce a generat una economica, este esential sa monitorizezi constant performantele financiare ale partenerilor de afaceri.

Obtinerea tuturor acestor informatii este deseori o misiune dificila. Va trebui sa vizitezi numeroase portaluri – unele dintre ele solicitand crearea unui cont si achitarea unei sume de bani inainte de a-ti oferi informatiile solicitate.

Cu ajutorul rapoartelor detaliate InfoQuick, vei putea pune la dispozitia departamentului financiar detalii importante cu privire la situatia financiara a clientilor, furnizorilor si a eventualilor tai parteneri de afaceri. Totul rapid si simplu, alegand unul dintre cele trei tipuri de abonamente puse la dispozitie prin intermediul platformei online.

Deciziile luate vor fi, in acest fel, bazate pe o analiza informata a datelor despre firme pe care le vei avea la dispozitie. Vei putea aprecia corect riscul de neplata a produselor si serviciilor oferite, adaptandu-ti strategia in consecinta.

Citeste si: Cum te ajuta rapoartele InfoQuick sa evaluezi o firma


Publicat la 22.10.2020.

Fii cu un pas inaintea tuturor!

Descarca studiile Coface si fii la curent cu cele mai puternice sectoare in care poti investi.