Datele ANAF spun adevarul despre firmele cu care ai parteneriate de afaceri

Existenta datoriilor la bugetul de stat ale unei firme cu care faci afaceri poate fi un semnal cu privire la soliditatea acesteia. Afla detalii pe blogul InfoQuick!
Datele ANAF spun adevarul despre firmele cu care ai parteneriate de afaceri

Analizand datele financiare ale unei companii, vei putea decide daca un parteneriat este sau nu oportun sau vei putea intelege daca o companie cu care lucrezi prezinta sau nu riscuri in ceea ce priveste capacitatea de plata.

Deciziile informate, bazate pe date, vor contribui la sanatatea business-ului tau si la succesul acestuia pe termen lung.

De ce sa verifici datoriile la ANAF ale firmelor partenerilor tai?

Indiferent ca vorbim despre companii cu care ai incheiat un parteneriat de afaceri sau despre clienti si furnizori, verificarea la ANAF a datoriilor firmelor cu care colaborezi este importanta pentru afacerea ta.

Am selectat mai jos câteva dintre motivele pentru care este important sa te interesezi constant in legatura cu datoriile catre bugetul de stat ale societatilor cu care colaborezi.

Riscul mai mic de a incheia parteneriate de afaceri care iti aduc pierderi

Este important sa verifici in avans daca firma cu care doresti sa inchei un parteneriat de afaceri are datorii la ANAF. In acest fel, micsorezi riscul unui parteneriat care sa iti aduca ulterior pierderi.

Desigur ca prezenta unei companii pe lista datornicilor publicata de Agentia Nationala de Administrare Fiscala nu inseamna obligatoriu ca aceasta este in incapacitate de plata si nici ca va fi un partener care nu isi respecta obligatiile.

Un semn de intrebare insa vei avea in momentul in care ai o asemenea informatie. Corelând-o cu alte date financiare in legatura cu firma pe care o analizezi, vei putea sa intelegi insa mai bine care sunt riscurile asociate cu o eventuala colaborare.

Micsorezi riscul de a avea parteneri de afaceri aflati in incapacitate de plata

Nimeni nu isi doreste sa colaboreze cu cineva care risca sa intre in incapacitate de plata. Informandu-te din timp asupra restantelor fiscale ale firmelor partenere, poti afla daca acestea au probleme financiare.

Odata ce ai aceasta informatie, poti decide in ce masura doresti sa continui colaborarea, sau, dimpotriva, sa gasesti parteneri stabili din punct de vedere financiar.

Citeste si: Ce trebuie sa stii despre o companie inainte de a incheia un parteneriat de afaceri

Ai mai multa incredere in partenerii tai de afaceri

Increderea reciproca este esentiala daca vorbim despre parteneriatele de afaceri. In business, ea se construieste in timp, importante fiind valorile comune, dar si mai multe informatii despre compania cu care colaborezi.

De aceea, e important sa verifici datele financiare ale firmei cu care lucrezi, mai ales la inceput – dar si in momentele in care iti pui intrebari in legatura cu soliditatea unui anumit business. Cele mai bune practici recomanda, de altfel, monitorizarea periodica a datoriilor fiscale inregistrate de catre clientii catre care se vinde cu plata la termen.

Citeste si: De ce este importanta Analiza SWOT pentru afacerea ta

Coreleaza informatiile cu privire la datoriile unei firme catre bugetul de stat cu alte date financiare, pentru a avea o imagine completa

Verificarea datoriilor catre bugetul de stat ale unei firme partenere iti ofera informatii pretioase cu privire la soliditatea business-ului cu care doresti sa colaborezi. E bine sa corelezi aceste informatii cu alte date ale firmei analizate, asa cum sunt indicatorii financiari, dosarele in justitie sau datele financiare ale firmei.

Analizand datele publice ale companiei, disponibile la ONRC, cât si informatiile despre dosarele in instanta sau inscrierile in Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare sau datoriile firmei la ANAF, iti vei face o imagine completa asupra partenerilor tai de afaceri.

Cum poti face acest lucru rapid si simplu, cu doar câteva click-uri? Accesand rapoartele InfoQuick disponibile pentru societati comerciale din Romania, inmatriculate la Registrul Comertului.

Obtine chiar acum, gratuit, un raport SMART in legatura cu compania ta, un furnizor sau orice partener de afaceri, prin crearea unui cont pe Infoquick.ro! Astfel, cu doar cativa pasi simpli, poti afla daca firma pe care o cauti prezinta vreun risc ce ti-ar putea afecta afacerea.

Citeste si: 10 pasi esentiali in dezvoltarea unei afaceri de succes


Publicat la 10.04.2020.

Fii cu un pas inaintea tuturor!

Descarca studiile Coface si fii la curent cu cele mai puternice sectoare in care poti investi.