Cum verifici direct online firmele cu care colaborezi?

Verificarea unei firme online prin intermediul unei platforme dedicate rapoartelor despre firme este necesara in managementul riscului. Afla cum te ajuta InfoQuick sa iti cunosti partenerii de afaceri!
Cum verifici online firmele partenere
Ca antreprenor, stii cat de importante sunt parteneriatele pentru afacerea ta. Un business de succes se construieste cu ajutorul unor parteneri de incredere.

In general, consideram proba timpului importanta pentru a intelege daca un partener merita sau nu increderea noastra. Vorbim insa de afaceri, iar in acest domeniul siguranta vine mai degraba din zona datelor financiare, juridice sau fiscale ale firmelor cu care colaborezi.

Aceste date sunt publice si disponibile in doua variante: fie prin verificarea firmei de interes dupa nume sau CUI in portalurile institutiilor de stat, fie prin verificarea firmei online, prin intermediul informatiilor oferite de un portal specializat.

Citeste si: Datele financiare ale companiilor partenere te ajuta sa estimezi un eventual risc de neplata

Portalul Ministerului Finantelor

Portalul Ministerului Finantelor iti ofera date importante in legatura cu firma de interes pentru tine. De aici afli daca ai in fata o firma activa, declaratia obligatiilor fiscale (TVA, accize, etc), ce bilanturi a depus in ultimii ani sau evidentele existente privind restantele la Bugetul de Stat sau Bugetul Asigurarilor Sociale.

Site-ul ONRC

De pe site-ul Oficiului National al Registrului Comertului poti obtine informatii cu privire la o companie. De aici poti afla informatii cu privire la asociati si administratori, sediul social si punctele de lucru, codurile CAEN sau capitalul social, etc. E important de mentionat ca toate aceste informatii sunt disponibile pe portalul ONRC odata ce iti faci un cont si achiti o taxa.

Informatii disponibile in CIP (Centrala Incidentelor de Plati)

CIP sau Centrala Incidentelor de Plati functioneaza in cadrul Bancii Nationale a Romaniei. Centrala Incidentelor de Plati este o structura specializata in colectarea, stocarea si centralizarea informatiilor specifice incidentelor de plati produse de titularii de cont cu cecuri, cambii si bilete la ordin, conform informatiilor oferite pe site-ul BNR.

Aici poti verifica daca o firma a emis cecuri sau bilete la ordin fara acoperire in ultimii 7 ani. Pentru a obtine aceste informatii, este necesar sa transmiti o solicitare catre Banca Nationala a Romaniei - Directia Statistica.

Citeste si: Ce este Buletinul Procedurilor de Insolventa

Verificare firme online – prin intermediul unei platforme dedicata informatiilor despre firme

O baza de date despre firme, gratis sau contra unui abonament, in varianta sa premium, te tine in permanenta la curent cu datele financiare si juridice ale firmelor tale partenere.

Informatiile, extrase din surse oficiale – institutii ale Statului in general – sunt actualizate si disponibile prin intermediul unor rapoarte simplu de parcurs. In acest fel, ai la dispozitie informatii pretioase legat de clientii, furnizorii sau concurentii tai, cu un minim de efort din partea echipei tale.

Citeste si: Cum verifici situatia unei companii cu ajutorul platformei InfoQuick?

O afacere de succes presupune parteneriate solide, bazate pe incredere si respect reciproc. Este esential sa iti cunosti partenerii de afaceri atat la inceput, cand trebuie sa semnezi un contract important, de exemplu, cat si pe parcursul derularii colaborarii voastre.

Verificarea unei firme online prin intermediul unei platforme dedicate datelor despre firme este un pas necesar in managementul riscului din zona partenerilor de afaceri, consolidand increderea pe care o ai in partenerii tai de afaceri.

In plus, prin intermediul unor rapoarte detaliate, prezentate intr-un format prietenos, asa cum sunt cele oferite de platforma InfoQuick, ai la dispozitie toate aceste date cu un consum minim de resurse din partea companiei tale.

Citeste si: Ce informatii despre firme te ajuta sa iti formezi o parere despre bonitatea acestora?

Personalul se va putea concentra pe activitatea curenta, iar managementul pe elaborarea strategiilor de dezvoltare, fara a pierde timpul necesar extragerii acestor date – si fara a renunta la o activitate atat de importanta cum este monitorizarea partenerilor de afaceri.

Fa-ti chiar acum un cont pe site-ul InfoQuick.ro si primesti gratuit un raport SMART despre unul dintre partenerii tai de afaceri. Afli date importante despre acesta si poti testa in acest fel serviciile oferite de InfoQuick. Pasul urmator va fi alegerea unuia dintre cele trei tipuri de abonamente: Planor, Avion sau Racheta, prin care vei accesa rapid informatii valoroase despre actualii sau potentialii tai parteneri de afaceri.


Publicat la 20.07.2021.

Fii cu un pas inaintea tuturor!

Descarca studiile Coface si fii la curent cu cele mai puternice sectoare in care poti investi.