Utilizeaza platforma InfoQuick pentru a analiza performantele financiare ale partenerilor tai de afaceri

Pentru a intelege situatia financiara a unei companii, ai nevoie de situatiile financiare trimestriale si anuale. Afla cum te ajuta rapoartele InfoQuick.
analiza indicatorilor financiari
In ultimii doi ani, odata cu debutul pandemiei Covid-19, mediul de business a suferit modificari importante. Afacerile au trebuit sa se adapteze, anii 2020 si 2021 au insemnat o adaptare la restrictii si la schimbarile survenite in comportamentul consumatorilor.

Suntem la inceputul celui de-al treilea an pandemic. In timp ce lucrurile tind catre normalitate, iar restrictiile sunt din ce in ce mai putine, provocarile nu inceteaza sa apara. Inflatia in crestere in majoritatea statelor, problemele survenite din diverse motive in lanturile de aprovizionare sau scaderea puterii de cumparare a multora dintre oameni sunt doar cateva dintre ele.

In aceste conditii, sunt necesare masuri suplimentare si un plus de prudenta pentru fiecare afacere in parte. Monitorizarea performantelor financiare ale partenerilor de afaceri devine esentiala pentru a sesiza la timp anumite probleme si a lua masuri imediate pentru ca acestea sa nu te afecteze. Stim cu totii efectul de domino pe care il poate avea caderea unui business mare, care va conduce la probleme pentru partenerii de afaceri si clientii sai – si nimeni nu isi doreste sa experimenteze asemenea probleme.

Care sunt datele de care ai nevoie pentru a evalua performantele financiare ale unei organizatii

O serie de date financiare importante sunt esentiale pentru a intelege care sunt performantele business-urilor tale partenere. Platforma InfoQuick ti le ofera sub forma unor rapoarte simplu de parcurs si usor de inteles, pentru ca tu sa ai toate datele necesare la indemana. Poti dedica in acest fel timpul necesar analizei si trasarii unei strategii pentru portofoliul tau de clienti, fara a pierde timp si energie cu adunarea tuturor acestor informatii.

Citeste si: Utilizeaza indicatorii economico-financiari pentru a intelege performantele financiare ale partenerilor tai de afaceri

Analizeaza principalii indicatori financiar-contabili

Rapoartele InfoQuick cu privire la indicatori economico-financiari ai companiilor de interes sunt complete, actualizate si prietenoase. Calculul si analiza indicatorilor economico-financiari te vor ajuta sa intelegi rapid situatia fiecarui partener in parte. Cunoasterea indicatorilor de lichiditate, de solvabilitate, de profitabilitate sau de activitate curenta te ajuta sa intelegi mai bine care este situatia generala a unei companii.

In plus fata de aceste cifre, platforma InfoQuick iti pune la dispozitie si o comparatie a acestor indicatori cu mediana sectorului de activitate al firmei analizate. Vei sti, in acest fel, daca business-ul respectiv are o evolutie buna, peste mediana calculata pentru fiecare indicator financiar in parte, sau una mai slaba comparativ cu sectorul sau de activitate.

De exemplu, analizand indicatorii de lichiditate imediata, vei intelege care este capacitatea unei companii de a-si acoperi datoriile pe termen scurt. Ideal este ca indicele de lichiditate sa fie mai mare de 1. O companie cu un indice de lichiditate peste 1 are, in general, suficienti bani pentru a-si rambursa datoriile pe termen scurt.

Analizand indicatorii de lichiditate imediata ai unei companii oarecare, o „firma subiect” constatam ca acestia au fost constant peste acest indice 1 considerat sigur in ceea ce priveste capacitatea de a-si achita datoriile. Mai mult decat atat, in ultimii ani analizati, firma noastra subiect a avut indicatori de lichiditate imediata 4 si chiar peste, in mediana sectorului de activitate din care face parte. O evolutie pozitiva, care ne va da incredere cu privire la acest partener de afaceri.


Intereseaza-te si de datele financiare extinse ale partenerilor tai

Pentru a intelege mai bine situatia financiara a unei companii, ai nevoie si de situatiile financiare trimestriale si anuale ale acesteia. Bilantul contabil sau cifrele din contul de profit si pierdere iti vor arata din timp eventualele dificultati ale partenerilor tai, care ti-ar putea expune propriul business la risc.

Rapoartele InfoQuick iti pun la dispozitie aceste informatii, insotite de o serie de grafice care te vor ajuta sa evaluezi rapid situatia fiecarei companii in parte.

Raportul dintre datorii si capitalurile proprii iti arata, de exemplu, cat de solventa este o firma, in ansamblul ei. O Companie cu un raport D / E de 2:1 este o firma cu o evolutie sanatoasa, cu un raport echilibrat intre finantarile interne si externe.

Iata graficul pe care il vei regasi in platforma InfoQuick cu privire la acest raport, care te va ajuta sa intelegi imediat nivelul solvabilitatii unei companii.


Citeste si: Cum verifici situatia unei companii cu ajutorul platformei InfoQuick?

Are compania ta de interes datorii la ANAF?

Este o informatie pe care vrei sa o cunosti in legatura cu un partener sau potential partener de afaceri. O firma cu datorii la Bugetul de Stat va prezenta un risc de neincasare mai mare fata de o firma care nu are astfel de datorii. In plus, riscul ca aceasta sa intre in incapacitate de plata poate fi, de asemenea semnificativ.

Cunoscand aceste informatii, vei putea lua masurile de precautie in cazul parteneriatelor pe care le consideri riscate. Poti chiar renunta la o parte dintre ele, daca consideri ca acestea nu vor fi profitabile pentru tine pe termen lung. O platforma online care sa iti ofere toate datele despre firme necesare analizei tale, asa cum este InfoQuick, va fi cu siguranta un ajutor pretios.

Citeste si: Verifica situatia partenerilor tai de afaceri la ANAF, pentru a te bucura de colaborari fara griji


Publicat la 01.02.2022.

Fii cu un pas inaintea tuturor!

Descarca studiile Coface si fii la curent cu cele mai puternice sectoare in care poti investi.