Consulta lista firmelor din Romania si date financiare, pentru parteneriate de afaceri profitabile

Lista firmelor din Romania si datele financiare pe care le gasesti pe platforma InfoQuick te ajuta sa dezvolti parteneriate profitabile si de lunga durata.
lista firmelor din Romania, rapoarte financiare InfoQuick
Parteneriatele de afaceri sunt solutia aleasa de multe companii pentru a-si putea continua dezvoltarea sau pentru a depasi perioadele dificile. Prin intermediul acestora, poti avea acces la mai multe contracte, extinzand numarul potentialilor parteneri. In plus, un parteneriat de afaceri iti poate oferi resursele necesare pentru un anumit proiect, fara a fi necesar sa angajezi personal suplimentar.

Tot parteneri de afaceri ii putem considera insa pe furnizorii si clientii nostri. Un business solid se construieste alaturi de parteneri care isi pot onora contractele, avand capacitatea de a o face.

Atunci cand te informezi din timp asupra riscului ca o firma sa intre in incapacitate de plata sau sa aiba probleme financiare, creezi premisele unui business sanatos, ce va continua sa se dezvolte, depasind perioadele dificile din punct de vedere economic.

Citeste si: 5 lucruri pe care le poti verifica online in legatura cu partenerii tai de afaceri

Ce informatii te ajuta sa ai o imagine completa asupra partenerilor tai?

  1. Informatiile publice ale companiei de interes pentru tine

    Site-ul firmei este din acest punct de vedere un bun punct de pornire. Aici poti regasi informatii despre proiectele companiei, actionariat, ultimele noutati legate de companie. Unele companii publica si alte informatii de interes, asa cum sunt datele financiare.

  2. Principalii indicatori financiari ai firmei partenere

    Bilantul contabil, contul de profit si pierdere, indicatorii de lichiditate, de solvabilitate sau de profitabilitate… Cunoscandu-i, iti vei putea face o idee despre evolutia firmei de interes pentru tine. Util este sa poti urmari principalii indicatori financiari pentru minim doua perioade relevante. Vei putea in acest fel identifica anumite semnale cu privire la evolutia financiara a companiei de care esti interesat.

    Accesand o lista a firmelor pe judete oferita de o companie specializata in datele despre firme, asa cum este InfoQuick, ai si posibilitatea de a le compara cu cele ale altor firme, apartinand aceluiasi sector de activitate.

  3. Existenta datoriilor la bugetul de stat - la ANAF

    Informatiile cu privire la datoriile firmelor la bugetul de stat sunt foarte importante pentru managementul riscului de neincasare a creantelor. In cazul in care afli ca firma partenera are datorii, vei avea timp sa iei masurile care se impun pentru a te proteja in eventualitatea intrarii sale in incapacitate de plata.

Citeste si: Evaluarea unei firme. Accesul la datele financiare si actiunile in justitie ale unei firme

Consulta lista firmelor din Romania pe judete si afla situatia financiara a partenerilor

Pentru a verifica toate aceste informatii, poti face un research personal pe diverse portaluri ale institutiilor publice, asa cum sunt site-urile Ministerului Finantelor sau cel al ANAF, dar si pe site-urile firmelor de interes pentru tine.

Cel mai simplu insa este sa consulti o lista de firme pe un anumit domeniu de activitate sau dintr-un judet, asa cum este cea pe care o pune la dispozitie InfoQuick. Aceasta iti ofera posibilitatea de a verifica rapid companiile cu care doresti sa ai o relatie de business.

La o simpla cautare in lista firmelor din Romania pe judete, poti accesa numeroase informatii in legatura cu organizatia de interes pentru tine. De la situatiile financiare anuale la prezenta in CIP, existenta ipotecilor si informatiile cu privire la datoriile la ANAF, la cele prezente in Portalul Instantelor de Judecata sau cele de la Registrul Comertului.

Consultand lista firmelor si rapoartele financiare disponibile prin intermediul abonamentelor InfoQuick, vei putea intelege rapid care sunt riscurile legate de un partener sau potential partener de afaceri. Vei castiga timp pretios, pe care il poti dedica rezolvarii altor probleme legate de afacerea ta.

Parcurgem o perioada dificila cu impact asupra multora dintre companii, indiferent de marimea acestora. Restrictiile impuse de autoritati pentru a limita raspandirea noului coronavirus au afectat multe afaceri. Comportamentul de consum este si el afectat – oamenii sunt mai prudenti, vazandu-si veniturile scazand si temandu-se pentru siguranta propriului job.

In acest context, monitorizarea sistematica a partenerilor de afaceri prin consultarea datelor prezente intr-o lista a firmelor pe judete este esentiala pentru identificarea rapida a eventualelor vulnerabilitati ce ti-ar putea afecta afacerea.

Citeste si: Cum gasesti toate datele despre o firma intr-un singur loc, simplu si rapid


Publicat la 04.11.2020.

Fii cu un pas inaintea tuturor!

Descarca studiile Coface si fii la curent cu cele mai puternice sectoare in care poti investi.